Sitrin

Rengi sarıdan açık kahveye doğru giden sitrin, birçok hastalığın iyileştirilmesinde kullanılmaktadır. Tedavi edici enerjisi vardır. Kendine güveni güçlendirir, insanın kendine zarar verici eğilimlerini yok eder, kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlar. Sitrin masaj yağlarını etkinleştirmek için de kullanılmaktadır. Bu taş yağa enerji vererek, dolaşımı hızlandırır ve deriye daha iyi nüfuz etmesini sağlar.
Sitrini ucu aşağı gelecek şekilde boynunuzda taşımanız halinde bu size güven ve evrensel güç verir. Bir diğer adı da Tüccar Taşı olan Sitrini, bazı inanan kişiler kasalarına koyarlar.
Sitrin’in onların parasal güçlerini arttırdıklarına inanırlar. Bazı kişilerde onun talihsiz bir taş olduğu fikrindedir ve her ne olursa olsun ona el sürmemeye çalışırlar.
Sitrin genelde kendisinden çok daha değerli bir taş olan topaz ile karıştırılır. Hatta bazen sitrin ismi topazın bir başka ismi olarak hatalı bir şekilde kullanılır. Bunun nedeni topazın turuncu veya sarımsı türlerinin renk olarak sitrine benzemesidir.

Sitrin Taşının bilinen faydaları ;

Sitrin de Ametist gibi, bir ortamdaki istenmeyen enerjilerin engellenmesi için kullanılabilir.
Sitrin başarı getirici olduğuna inanılan bir taştır.
Kendisini taşıyan kişiye neşe ve mutluluk duyguları verir.
Kişinin depresyona neden olan duygularından kurtulmasına yardım eder. Kendine güvenme duygusunu güçlendirir ve sinirlilik durumlarında rahatlatıcı ve güven vericidir.
Negatif enerjiyi yok eder. Ancak kuvars kristali gibi negatif enerjiyi bünyesinde toplamaz. Bu nedenle negatif enerjilerden arındırma işlemine de çok fazla ihtiyaç duymaz.
Zihinsel berraklığı artırır.
Böbrek, kolon, ciğerler, hazım organları ve kalp için yararlı olduğuna inanılmaktadır.

 

Gemolojik Özellikler:

Kimyasal Formül: SiO2; Silikon dioksit
Kristal Yapısı: Piramitleri olan altıgen (trigonal) altıgen prizmalar
Sertlik: Mohs ölçeğinde 7
Renk: Açık-sarı-koyu-sarı, altın-kahverengi, turuncu
Kırılma İndeksi: 1.544 ila 1.553
Şeffaflık: Şeffaf
Florasan: Yok